Laden...

Basiszorgpad

Tijdens het overleg wordt een risico-analyse gemaakt. Op basis daarvan krijg jij als aanstaande moeder je eigen zorgpad precies op maat gemaakt voor jouw situatie.

 

Bij de verloskundige als het kan, bij de gynaecoloog als dat nodig is. Voorop staat dat keuzes altijd samen met jou gemaakt worden. Gynaecologen en verloskundigen maken optimaal gebruik van elkaars expertise, zowel tijdens de zwangerschapsbegeleiding als de bevalling. Hierdoor ben jij verzekerd van de beste zorg voor jou en je baby.

Prenatale screening; Welke opties heb je

Als je in verwachting bent, dan kom je al snel voor een serieuze afweging te staan. Wil je prenataal onderzoek uit laten voeren om informatie te krijgen over de gezondheid van je baby? En zo ja, wat zijn dan de mogelijkheden? Aan het eind van de eerste drie maanden kan je kiezen tussen een combinatietest of de NIPT als je wilt weten of er aanwijzingen zijn voor Down-, Edwards- of Patausyndroom bij de baby. Rond de 20 weken kan je kiezen voor het Structureel Echoscopisch Onderzoek, de zgn 20-weken echo, als je wilt weten of er aanwijzingen zijn voor lichamelijke afwijkingen bij de baby.

Zie voor meer informatie de website onderzoekvanmijnongeborenkind.nl

Mocht je meer informatie willen kijk dan ook eens op de websites van:

Prenatale Screening

Kiesbeter.nl

Erfelijkheid.nl