The postpartum period

Tijdens de kraamperiode komt de verloskundige de eerste 8-10 dagen een aantal keren bij jullie thuis langs. Samen met de kraamverzorgende zal zij jullie helpen een goede start te hebben als gezin.

De Kraamverzorgende zal dagelijks de medische controles doen en ondersteuning geven bij de voeding en verzorging van jullie pasgeboren kind. Indien er bijzonderheden zijn zal de kraamverzorgende contact opnemen met je verloskundige. Schrijf je daarom aan het begin van je zwangerschap in bij een kraamzorgorganisatie.

De verpleegkundige van de Jeugdgezondheidszorg (JGZ), waaronder het consultatiebureau valt, komt binnen twee weken na de bevalling bij je thuis om te horen of alles goed gaat. Je kunt bij haar terecht voor advies over de verzorging, groei, voeding en ontwikkeling van jouw baby.

Kijk voor meer informatie op de site van de JGZ.

Tussen de 4e en 8e dag na de bevalling zal de verloskundige de hielprik afnemen bij jullie kind. Lees hier de informatie over de hielprik.

De gehoortest wordt uitgevoerd via het CJG binnen 1 tot 3 weken na de bevalling. Hiervoor ontvangen jullie per post een uitnodiging. Lees hier de informatie over de gehoortest.

Having a baby and having stress

A child will grow up healthier without stress.
When parents are relaxed, so are children.
But sometimes that doesn’t work.
In this animation we tell you that you are not alone and what you can do.
Talk about it with your midwife, gynecologist, maternity nurse or the clinic.
Or contact the Social Team.

Posiadanie dziecka i stres (Polska animacja)
https://vimeo.com/527344278

 

نجاب طفل والتوتر
https://vimeo.com/527310382

 

Bebek sahibi olmak ve stresi sahip
https://vimeo.com/527352000